פקודת סטופ לוס היא נושא רחב המשמש את הסוחרים והפעילים בשוק ההון. משמעות המושג בעברית היא “קטיעת הפסד”, מה שאומר שהפקודה למעשה מסייעת להגביל את ההפסד, שיכול להתרחש כתוצאה מהשקעה בשוק ההון.
מאת: משה טיסונה– צוות האתר
כיצד מיושמת פקודת סטופ לוס בשוק ההון?
משה טיסונה מסביר כי פקודת סטופ לוס מגבילה את ההפסד מהשקעה בפעילות בשוק ההון כמו מניות וניירות ערך. כאשר מדובר במניות לדוגמא, ניתן להגביל את ההפסד מההשקעה על פי ערכים מספריים של מטבע או על פי אחוז מהעסקה. כלומר, הפקודה מאפשרת להשקיע במניה ולהגדיר מראש שבמידה והעסקה מגיעה להפסד שנקבע בפקודה, היא תיקטע. כאשר מדובר על ניירות ערך, הפקודה מתייחסת למכירה של הנייר בשער ספציפי או מתייחסת לקנייה, שהיא המקרה ההפוך.
את הפקודה ניתן להגדיר ולוודא שתפעל באופן אוטומטי או באופן ידני, לפי בחירת המשקיע וחוקי שוק ההון, במדינה בה הוא נמצא. למשל, צ\מציין משה טיסונה, במדינת ישראל לא ניתן להגדיר את פקודת סטופ לוס באופן אוטומטי ומי שמעוניין להשתמש בה, יאלץ לתכנת אותה אל תוך מערכות המסחר הפרטיות שלו.
פקודת סטופ לוס – יתרונות וחסרונות
משה טיסונה מסביר כי לפקודת סטופ לוס יש יתרונות וחסרונות, במיוחד סביב שאלת היעילות שלה.
יתרונות הפקודה:
- ראש שקט – הפקודה חוסכת את ההכרח להיות במעקב תמידי אחרי ההשקעה שבוצעה.
- רווח – הפקודה יכולה למנוע הפסדים גדולים.
- ידע וצפי – הפקודה מכריחה את המשקיע לתכנן מראש את האופציות שלו ולכן, הסיכון ידוע מראש.
- מקצועיות – הפקודה מאפשרת להסתכל על אופן המסחר בצורה מקצועית ומצמצמת את פקטור תחושת הבטן בהחלטה.
חסרונות הפקודה:
- לא ניתן לשינויים – משה טיסונה מדגיש כי במקרה של פקודת סטופ לוס, ההחלטה כבר התקבלה ולכן לא ניתן לבצע שינויים בהתאם למצב רלוונטי ועכשווי יותר.
- חשיפה – פקודת הסטופ לוס חשופה לכל מי שמבקש זאת ויכולה לגרום לכמה מהפעילים העיקריים בשוק לפעול בצורה שונה.
איש העסקים משה טיסונה, הוא הבעלים של חברת IDI VENTURES (איי.די.איי ונצ’רס), שעוסקת בהדרכת לקוחות בתחום המסחר האינטרנטי בעולם.